Новоживотівський ЗДО (дит.садок) «Сонечко»
Оратівської селищної ради, Вінницької області

День народження Т.Г. Шевченка

Щороку 9 березня українці по всьому світу святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника. Ми також готувалися до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Протягом двох тижнів в старшій групі.

Було проведено відкрите заняття.

Діти відвідали сільську бібліотеку, де їх ознайомили з вишитим портретом Тараса Григоровича Шевченка,а також з багатьма іншими літературними твори.

Формували уявлення про видатного українського поета та художника Т. Г. Шевченка, познайомили дітей з деякими його творами. Розвивали розповідне мовлення вихованців, удосконалювали зорову та слухову увагу, збагачували словниковий запас. Вчили малят уважно слухати літературні дитячі твори, засвоювати і словесно коментувати їх зміст, вивчати вірші та виразно розповідати їх напам’ять. Виховувати любов до художнього слова, гордість за славетних людей нашої Батьківщини.

Матеріал: Портрет Т. Г. Шевченка, обрамлений українським рушником, 2 репродукції пейзажних картин Шевченка, ілюстрації до віршів поета («Тече вода з-під явора», «Встала весна»).

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *